Mesajı Okuyun
Old 13-11-2007, 10:30   #7
Av.Ömer KAVİLİ

 
Varsayılan

Arkadaşlar,

Daha önce bizim de yaşadığımız ve ADLİYEDE gerçekleşen bu tür deneyimlerimiz nedeniyle yaptığımız önerimizi buraya aktarıyorum.


http://www.turkhukuksitesi.com/showt...?t=5702&page=2

Alıntı:


İlginç bir gelişme

--------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar,

Temyiz dilekçemizi (temyizde süreyi korumak için) Üsküdar eliyle Ankara mahkemesine hemen yollamış iken, 26 Nisan 2007 günü kanıt getirtilen yazışma yapılan başka mahkeme dosyasına baktığımda Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinin bir yazısını gördüm.

Bu yazıda, " mahkemenin beraat kararının kesinleşmiş olduğu, daha önce istenen belge aslının yazı ekinde olduğu" yazılı idi.

Ankara 2. A. C. M. yazı işlerine uğrayıp kararın temyiz edilmesine karşın nasıl olupta "kesinleştiği" konusunu sordum.

İlginç bir durum:
Karardan bir hafta içinde temyiz dilekçemizi "aracı mahkeme"ye vermemize karşın dilekçemizin zamanında dosyasına girmediği; bu arada yazıişleri tarafından kararın arkasına "kesinleşme notu" düşüldüğü, dilekçemizin sonradan ortaya çıktığı, bunun üzerine ilgili yerlere yollanan kanıt asıllarının geri getirtilerek dosyanın tamamlandığı ve dosyanın tamamlanmış bu durumuyla Yargıtay'a yollandığını Yazı İşleri Müdürü beyefendiden öğrendim.

Not:
Özellikle DİLEKÇELERİN ASILLARININ TESLİM ALINDIĞINA İLİŞKİN BELGE ÖRNEKLERİNİ KENDİ DOSYAMIZDA SAKLAMAYI ÖNERİYORUM.

Ömer KAVİLİ
Hukukçu

" Hak, huk, hukuk; gak, guk, guguk !!! "


------------------



Saygılarımla.

Ömer KAVİLİ
Hukukçu

" Hak, huk, hukuk; gak, guk, guguk !!! "


Alıntı:
Yazan yefe
Sayın meslektaşlar,

Ceza dosyasında çıkan karar sonrası süre tutum dilekçesi verildi ve hüküm daha sonra temyiz edildi. Birkaç ay sonra dilekçelerin dosyaya girmediği ve hükmün kesinleştiği ortaya çıktı. Yaptığımız araştırmalar sonucunda dilekçenin verildiği tarihte Asliye Ceza’dan Ağır Ceza’ya giden iki adet dilekçe olduğunu ortaya çıkardık fakat dilekçenin içeriğini vs. kanıtlayamıyoruz. Kalem memuru ve sekreter dilekçeyi hatırlıyorlar fakat sorumluluk doğurduğu için sıkıntı var. İnfazın durdurulması ve temyiz sürecinin yeniden başlatılması için önerebileceğiniz bir yol var mıdır? Fikirlerinizi ve varsa deneyimlerinizi bizimle paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar.