Mesajı Okuyun
Old 12-11-2007, 15:00   #9
av_sibelll

 
Varsayılan

Kullanım İle İlgili Eğitici Bilgiler
Madde 20 -Asansör firması, kullanıcısına aşağıdaki hususlarda eğitici bilgi vermeye ve pratik eğitimi yaptırmaya mecbur olacaktır.
a)Asansörün arızalanması veya şebeke cereyanının kesilmesi sonucu kabinin kat arasında kalması halinde, kabin içinde mahsur kalanların çıkarılma tekniğini öğretici talimatnameyi asansörü işletmeye açarken asansör kullanıcısına verecek ve bu hususta asgari 2 kişiye pratik eğitim yaptıracaktır.

b) Asansörün firması tesis ettiği asansörün kullanma talimatnamesi asansörün işletmeye alınması esnasında verilmelidir. Asansör firması özellik arz eden tesislerde gerektiğinde pratik eğitimi de asansör kullanıcısına vermeye mecburdur.

Asansör yönetmeliği'nin 20. md sine göre asansörede kalınması halinde asansör firması asansör kullanıcılarının nasıl çıkarılacağını öğretmekle sorumlu yoksa asansörde kalamsı ile sorumlu değil. O yüzden asansör kullanıcıların yapması gereken şey asansörde kalmamak için dua etmek Ban göre jeneratör takıp takmamak bina maliklerinin insiyatifine kalmış bir durum.