Konu: tapu iptal
Mesajı Okuyun
Old 06-11-2007, 12:52   #3
Gaspıralı

 
Varsayılan

Burada iki hususu birbirinden ayrımak lazım. Birincisi ortaklığın giderilmesi davası, diğeri ise müdahalenin önlenmesi ve yıkım.

Müvekkilinizin açtığı dava ortaklığın giderilmesi davasıdır. Bu dava sadece taşınmaz üzerinde bulunan paylı mülkiyetin tekli mülkiyete dönüştürülmesine ilişkindir. Taşınmaz üzerinde bulunan binaların yıkımı ile alakası yoktur. Üstelik taşınmaz üzerindeki binalar, paydaşlar dışında 3. şahıslar tarafından yapıldığı için paylaşmada dikkate alınmaması gerekir. Bu nedenle öncelikle mümkünse taşınmaz paydaşlar arasında aynen paylaştırılacak, değilse taşınmazın değeri hesaplanacak ( bu hesaplamada taşınmaz üzerindeki binalar hesaplamaya dahil edilmeyecektir), taşınmaz satılarak geliri paydaşlar arasında paylaştırılacaktır.

Taşınmaz üzerindeki binalar için ise satışın şekli dikkate alınarak işlem tesis edilmesi gerekir. İfadenizden satışın tapu üzerinden yapıldığını anlaşılıyor. (yanlış anlamamışsam tabi... ) Ancak tapuda malik olarak müvekkilin babası görünmesine rağmen kardeşin taşınmazın nasıl sattığını hala anlamadım. Bu hususu açıklarsanız ikinci kısmı (müdahalenin önlenmesi) değerlendiririz.

İyi çalışmalar...