Mesajı Okuyun
Old 02-11-2007, 00:10   #11
Av.Zeynep_e

 
Varsayılan Haciz Yapamıyorum

Sevgili Meslektaşlarım Hepinize İyi Geceler,

Bir Bankanın Sözleşmeli Avukatlığını Yapıyorum. 12.000 Ytl'den Bir Borçluyu taipteyim. Ancak Çok ciddi bir sorunum var Kesinlikle Haciz Yapmıyorum.

Borçlu M.B.da Bulundu, Maaşı Hariç Herhangi Bir Geliri Olmadığını İddia Eder. Nitekim de Öyle Görünüyor. Kredi ve kartını alırken ki verdiği adreste resmen oturmuyor (muhtardan kaydını aldırmış) Ancak aynı adreste Abisi Oturuyor.

Ailesinin Oturduğu Evde Olduğunu Biliyorum. Ancak Mahalle Muhtarlığında Kayıtı Görünmüyor.

Daha önce tebligat yapılmamış olsa bile, taraflar arasında yapılan, imzası resmi merciler önünde ikrar olunmuş sözleşmelerde belirtilen adresler ile kamu kurum ve kuruluşları ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına, ticaret sicillerine ve esnaf ve sanatkârlar sicillerine verilen en son adreslerdeki değişiklikler hakkında da bu madde hükümlerince Ailesinin Oturduğu evde borçlu adına araştırma yaptım leyhte sonuçlanacak bir netice alamadım.

Sabah erkenden gidip haciz yapmayı düşünüyorum. Ancak Karşımdaki borçluda (Meslektaşım Diyemeyeceğim) Hukukçu. Ve hukukla ilgili tüm uygulamaları biliyor.

Kendisine ait bir mal olmadığını ve resmen o adreste oturmadığını sadece ailesine ait bir ev olduğundan kimseye hesap vermeden misafir olarak süresiz kaldığını belirtiyor. İlgili kanunlardan bahsederek haciz yapacağımı ilettiysem de İstihkak da bulunacağını iddia ediyor. kendisinin (borçlunun) o adreste oturduğunu ispatlayacak elimde güçlü emareler olmadığından HACİZ YAPAMIYORUM! Çünkü Adreste Borçluya Ait Mal Olduğunu Düşünmüyorum. Ailesi Eminimki Yeddiemin olmayacaktır.

Tecrübeli Meslektaşlarımdan Yardımlarını Rica Ediyorum.

Sayg.