Mesajı Okuyun
Old 09-06-2004, 13:51   #7
Av. Şehper Ferda DEMİREL

 
Varsayılan

Elbette vekalenamelerimizde TÜM YETKİLER var.Bu bize, mesleğimizi azami gayret ve özenle sürdürdüğümüze olan inanç sayesinde veriliyor.Aynı vekalet içinde, davadan feragat kadar, davayı kabule de yetkilendiriliyoruz. Aynı vekalet içinde DAVAYI TEMYİZ için de yetkilendiriliyoruz. Salt bu mantıkla (vekaletnamelerin lafzıyla) hareket edecek olduğumuzda bile; müvekkil bizi davayı temyiz etmemiz için yetkilendirmiş ise; (vekaletname yeri geldiğinde bir talimattır da) davayı neden temyiz etmediğimiz konusuna da verebilecek bir cevabımız olmalı değil mi?
Milletin oyuyla seçilen milletvekilinin yetkisi sınırsız olmadığı gibi; vekaletname ile vekil atanan avukat da kendini son söz sahibi yahut kral olarak görme yanılgısına düşmemelidir. Müvekkilin yazılı talimatını almak gerekliliğinin ; meslek onurunu ya da avukatın şahsyetini zedeleyeceğini düşünmek; oldukça güç bir çıkarsama olsa gerektir.
Şartları ağır bir sözleşme olduğu tartşılmaz. Bunun yegane çaresi de; sayın Tikici'nin dediği gibi; üstlendğimiz riskleri gözeterek; hakettiğimiz ücretleri talep ettmekten ibaret.
Saygılarımla