Mesajı Okuyun
Old 23-10-2007, 17:07   #2
Themis99

 
Varsayılan

Şikayetçi tarafından fındıkların satılmış olmasının tek başına sanığın beraatine yeterli olmadığını düşünüyorum.Mahkeme sanık tarafından dosyaya ibraz edilmiş olan tüm delilleri değerlendirirek kararını vercektir. Bu hususu da değerlendirmesi, özellikle şikayetçinin kötü niyetle davrandığı yönünde kanaate sahip olması yararlı olabilir.
Benim aklıma şu soru geldi. Sanık söz konusu fındıkları nereden temin etmiştir.? Bahçesinde mi yetiştirmiştir.? Yoksa bir başka yerden satın mı almıştır.? Buna dair elde belge (fatura, sevk irsaliyesi, tapu kaydı ve benzeri ) varmı ? Eğer sanığın elinde bu ve benzeri belgeler varsa mahkemeye sunulmalıdır.
Alıntı:
Hırsızlık

MADDE 141. - (1) Zilyedinin rızası olmadan başkasına ait taşınır bir malı, kendisine veya başkasına bir yarar sağlamak maksadıyla bulunduğu yerden alan kimseye bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilir.

(2) Ekonomik bir değer taşıyan her türlü enerji de, taşınır mal sayılır.

Şikayetçi hakkında yedieminliği suistimalden dolayı cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunabilir.


Alıntı:
Muhafaza görevini kötüye kullanma
MADDE 289. - (1) Muhafaza edilmek üzere kendisine resmen teslim olunan rehinli veya hacizli veya herhangi bir nedenle elkonulmuş olan mal üzerinde teslim amacı dışında tasarrufta bulunan kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis ve üç bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır. Kişinin bu malın sahibi olması hâlinde, verilecek ceza yarı oranında indirilir.

(2) Birinci fıkrada tanımlanan suçun konusunu oluşturan eşyayı kovuşturma başlamadan önce geri veren veya bunun mümkün olmaması hâlinde bedelini ödeyen kişi hakkında verilecek cezaların beşte dördü indirilir.

(3) Muhafaza edilmek üzere kendisine resmen teslim olunan rehinli veya hacizli veya herhangi bir nedenle elkonulmuş olan malın dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranması nedeniyle kaybolmasına veya bozulmasına neden olan kişi, adlî para cezası ile cezalandırılır.

(4) Bir suça ilişkin soruşturma veya kovuşturma kapsamında elkonulan eşyayı amacı dışında kullanan kimse, bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır