Mesajı Okuyun
Old 07-10-2007, 02:35   #1
Av.Ahmet DELİKANLI

 
Varsayılan Tutuklama kararı neden verilmedi!

Mahkeme, 25 yıl hapis cezası verdiği Cezayirli turisti, ‘temyiz hakkı bulunduğu’ gerekçesiyle tutuklamadı.

BURSA ’nın İznik İlçesi ’de, parası ve kredi kartı için Japon turisti İznik Gölü ’nde boğarak öldürdüğü öne sürülen Cezayirli turist toplam 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cezayirliye yardım ettiği belirtilen Faslı arkadaşı ise duruşmalara katılmadığı için yargılanamadı. Mahkeme, 25 yıl hapis cezası verdiği Cezayirli turisti, ‘temyiz hakkı bulunduğu’ gerekçesiyle tutuklamadı.

İznik ’te 2000 yılının Eylül ayında uyuşturucu ilaç verilen Japon turist Teppei Yumamu, İznik Gölü ’nde boğularak öldürülmüş olarak bulunmuştu. Cinayeti araştıran polis, olay yerinde bulduğu kredi kartından, katil zanlısı olarak Cezayir uyruklu Djamel Razali ile Faslı arkadaşı Nizar Benmonçef Allagül’ü gözaltına aldı. Sorgulamalarında Japon turisti parası ve kredi kartı için öldürdüklerini söyleyen 2 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu. Haklarında Bursa 1`inci Ağır Ceza Mahkemesi ’nde ‘Adam öldürmek’ ve ‘Gasp’ suçlarından dava açılan sanıklardan Faslı Allagül tutuklandıktan 3 ay sonra, Cezayirli Razali ise geçen Haziran ayında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Faslı Allagül serbest bırakıldıktan sonra ortadan kaybolurken, Cezayirli Razali duruşmalara katıldı. Bu nedenle Faslı sanığın dosyası ayrıldı.

CEZA ALDI AMA, HAPSE ATILMADI

Cezayirli sanık Djamel Razali’nin yargılanması tamamlandı . Bursa 1`inci Ağır Ceza Mahkemesi ’nde yapılan duruşmaya katılan tutuksuz sanık Razali, ‘Adam öldürmek’ suçundan 16 yıl 8 ay, Gasp suçundan ise 8 yıl 4 ay olmak üzere toplam 25 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme heyeti, ‘temyiz hakkı bulunduğu’ için, yurtdışı çıkış yasağı olan Razali hakkında tutuklama kararı vermedi.

Kaynak: Milliyet


Neden tutuklama kararı verilemiyor!Bence CMK'nın 101.maddesine tamamen uyan bir suç işlenilen suçla hakimin kararını bağdaştırdığımda kuvvetli suç süphesinin varlığı apaçık ortada ki zaten verilen cezanın 25 yıl olması tutuklama kararını destekliyor arkadaşlar bu konu hakkında ve hakimin vermiş olduğu karar hakkında yorumlarınızı bekliyorum...