Mesajı Okuyun
Old 30-09-2007, 16:43   #1
çiçero fadi

 
Varsayılan Doktor Hatası Nedeniyle Ölüm - Cezai Sorumluluk

Olayımızn mağduru G 52 yaşında bir kadındır.G bacağını kırar.Yakınlarınca hastane acil servisine götürülür.şansına acildeki görevli doktor ortopedi uzmanıdır.acil ve gerekli müdahaleyi yapar.mağdur G ertesi gün aynı doktora gider alçısını yapar ve hasatayı taburcu eder.

Mağdurumuzun kırılmaya bağlı sızıları devam eder.15 gün sonra aynı doktora gider.Doktor ameliyat önerir.Ve hasta ameliyat edilir.Bu ameliyat esnasında daha sonra öğreneceğiniz üzere hastanın bacağında ameliyat hortomunu unutur!!!!!!!!!

Hastamızın sızıları şiddetli bir biçimde devam eder.Doktorumuz film çektirir.HASTANIN BACAĞINDA ŞÜPHELİ YABANCI BİR CİSİM TESPİT EDER.Bu işi en iyi Başkent hastanesi bilir diye hastayı başkente sevk eder.Başkentteki doktorlar 3 ameliyattan sonra hortumu çıkarırlar.

Bu arada hortumun hastanın vücuduna girmesiyle alınması arasında 7 ay süre geçer.Bu süre içinde hastanın vücudunun muhtelif organları iltihaplanır.Bcağından 2.5 kg iltihap irini çıkarılır.Hasta artık ayağa kalkamaz durumda olup hastanelerin iç hastalıkları kliniğinde tedavi görmeye başlar ciğeri bağırsakları ve böbreği iltihap kaplamıştır.Hasta yakın bir zamanda ölecektir.
Kısaca izah ettğim olayı şikayet dilekçesi şeklinde c.savcılığına verdim adana ve istanbul adli tıp kurumuna hasta mevcutlu olarak gönderildi.Sizce burada doktorumuzun eylemi hangi suç olarak nitelendirilecektir.Başkaca bir usuli muamele ye gerek var mı?adli tıp kurum raporu dışında cevaplarınızı merakla bekliyorum