Mesajı Okuyun
Old 27-09-2007, 21:54   #1
hera2274

 
Varsayılan İzale-i Şuyu-Satış Vaadi-3.Şahıs

İyigünler sayın meslektaşlarım. Sorunuma çok acil olarak çözüm bulmam lazım ve bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim..Müvekkil bir satış vaadi sözleşmesi yapıyor.Tamamen resmi şekle uygun ve bedelini de ödeyerek. Aradan 1,5-2 sene geçtikten sonra gayrımenkulü üstüne geçirmek istiyor.Ancak vaadde bulunan tapuda vazgeçiyor ve akabinde de Satış Vaadinin iptali için dava açıyor. Bende bu davaya cevap vermekle beraber karşı dava ile cebri tescil istiyorum.Ancak müvekkilin yanlış yönlendirmesi sonucu ben bu arsayı müşterek mülkiyet zannederek bu şekilde bir yol izledim.Ancak yeni öğrendimki yer iştirak halinde mülkiyet. Bu durumda ifa imkansızlığı nedeni ile cebri tescil davam reddedilicek muhtemelen.Şimdi sorularım şöyle:
1-Ben karşı davamda cebri tescile karar verilmediği taktirde müvekkilin ödediği bedeli reel değeri ile ve ayrıca uğradığı zararlara iadesini talep ettim.Bu talebim devamlılık gösterirmi?
2-Gayrımenkule iştirak halinde malik olanlar izalei şuyu davası açmasa da müvekkilim satış vaadine dayanarak yani vaadde blunanınn ifa imkansızlığını kaldırmak için ortaklığın paylaşılması davasını kendisi açabilir mi?
Şimdiden herkese teşekkürler ve iyi çalışmalar..