Mesajı Okuyun
Old 23-09-2007, 19:11   #1
Doç. Dr. Özge Yücel

 
Varsayılan Ankara Üniversitesi Türkiye'ye Armağan Projesi

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu önderliğinde öğretim görevlilerinin büyük özverileriyle hayata geçirilen Türkiye'ye Armağan Projesi ile Ankara Hukuk Fakültesi Dergisi ve daha önceki yıllarda yazılmış bilimsel eserler herkesin erişimine açık olması amacıyla bütün sayıları ve sayfalarıyla internet ortamına taşındı. Projeyi Prof. Dr. Metin Feyzioğlu şöyle anlatıyor:
"Türkiye'ye Armağan Projesi...

Projemiz, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin ülkemize bir armağanıdır. Bu nedenle adına “Türkiye’ye Armağan Projesi” demek sanırım yanlış olmaz. Ortaya konulan eser, şimdilik dört bölümden oluşmaktadır:
1) Ankara Hukuk Fakültesi Dergisi’nin bütün sayılarının,
2) Ankara Law Review’un bütün sayılarının,
3) Fakültemiz tarafından yayımlanmış armağanların
4) Fakültemiz yayını olan ya da Fakültemiz öğretim elemanlarının yayını olup izin alınmış çok sayıda monografinin sayısal ortama aktarılması.

Cumhuriyetin müeyyidesi olarak kurulmuş Fakültemiz, böylece, 80 yılı aşkın bilimsel birikiminin eşsiz bir hazine teşkil eden ve artık kitapevlerinden hatta pek çok kütüphaneden dahi temin imkanı bulunmayan önemli bir kısmını, maddi karşılık beklemeden tüm Türkiye ile paylaşmaktadır.
Bu eşsiz bilim hazinesine ulaşmak için Fakültemiz ana sayfasından "yayınlar" menüsüne girmeniz yeterli.
Proje, kıymetli meslektaşım Ertuğrul AKÇAOĞLU’nun insanüstü gayretleriyle, Fakülte Sekreterimiz İrfan ÖZTÜRK’ün alt yapı sorunlarını büyük bir etkinlikle çözmesiyle, sevgili öğrencilerimiz Caner YILMAZ, Durmuş CEVLAN ve Hasan YILMAZ’ın emeğiyle ve Dekanlık Sekreteri değerli çalışma arkadaşımız Filiz ERDURAN’ın katkılarıyla hayata geçmiştir.

Türkiye’ye Armağan Projesi’nden Türk Hukukçularının azami ölçüde faydalanması umuduyla tüm okuyuculara en derin saygılarımı sunarım. "

http://auhf.ankara.edu.tr/