Mesajı Okuyun
Old 01-09-2007, 16:59   #3
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan denizizm
merhabalar
icra ile ilgili bir sorumu yanıtlarsanız sevinirim.
Limited şirket de borçlu ortaklardan birinin payı haczedilmiştir.diğer ortak tarafından borçlu ortağın pay hacizli olarak devir alınmıştır. ve borçlunun hissesi oranın da bir meblağ dosyaya yatırılmıştır.ancak haciz kalkmamıştır.bu durum da haciz in kaldırılması gerkmez mi bunun hukuk dayanağı ne olabilir şimdiden teşekkürler

Sayın Balku'nun belirttiği gibi, TTK 520 ve devamı maddeleri; özellikle 523 üncü madde konuyu düzenlemiştir. Sorudan anlaşıldığı kadarıyla takip dosyasına "bir meblağ" yatırılmışsa da dosya borcu tamamen ödenip, dosya işlemden kaldırılmamıştır. Oysa TTK 523 maddesinin 1 inci bendinde "takibatta bulunan alacaklının haklarını öderse" denilmektedir. Yani takip dosyasındaki borç tamamen ödenmelidir.

Diğer bir yol ise; aynı maddenin 3 üncü bendinde gösterilmiştir. Burada da payın diğer ortak veya üçüncü kişi tarafından devralınabilmesi için; bütün ortaklarla icra dairesinin muvafakatı aranmaktadır. Sorudan bu yolun da seçilmediği anlaşılmaktadır. Yapılması gereken şey; ya bu bentte gösterilen yoldan faydalanmak ya da dosya borcunun tamamen ödenmesidir. Aksi takdirde şirketin feshinin önlenmesi mümkün görünmemektedir.

Saygılarımla