Mesajı Okuyun
Old 23-08-2007, 14:34   #1
forever_freedom

 
Varsayılan eser sözleşmesi ve çekler

iyi günler...ben yolun henüz başında olan bir stajyer avukatım...çok acil yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum...bir dostum aradı ve bir müteaahid ile sözleşme yaptığını; buna göre yüklenicinin bir daire yapma borcu, kendisinin de bunun karşılığında belli bir parayı ödeme borcunu üstlendiğibi belirtti.yani eser sözleşmesi sözkonusu..sözleşme haziran 2007 yapılmıştır dairenin ağustos 20 de bitirileceği ve teslim ediliceği sözleşmede belirtilmiştir. ancak ağustos 20 de dairenin hiç yapılmadığı, göstermelik bir iki tuğlanın üst üste koyulduğu görülmüştür.
sözleşmedeki madde uyarınca müvekkil temmuz ayı içerisinde elden 5 bin ytl ve 30 bin ytl de çek olmak üzere 35 bin ytl ödeme yapmıştır.çekler eylül 20 de düzenlenmiş görülüyor. yani çekler ancak eylül 20 den sonra bankaya ibraz edilebilcek...çeklerde müvekkil keşideci değildir kendi müşterisinin çekini müdeahhide vermiştir.
1-çeklerin ilgili banka tarafından ödenmesini nasıl engelleyebiliriz?
2- eser sözleşmesi den doğan haklarımız nelerdir ve örneğin tazminat talep edeceksek bunu nasıl belirleyip dava dilekçesinde belirtecez?
3-yetkili ve görevli mahkemeyi de tereddütlerimi aşmam için yazarsanız sevinirim....
4- ve tabki deneyimli avukat abilerim dilekçede nelere dikkat etmemiz gerektiğini belirtirse memnun olurum

şimdiden herkese teşşekkür eder, saygılarımı sunarım...