Mesajı Okuyun
Old 21-08-2007, 21:43   #15
avaarslan

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. Mehmet Saim Dikici
Sayın avaarslan,

Çok şükür ki ihtar çekme imkanı da ilave bir seçenek olarak kiralayan için vardır!

Kiralayan dilerse, BK:260. madde kapsamında ve bu maddede şart koşulan 30 gün- akdin feshi ve tahliye- ibarelerini de içeriğinde zikretmek kaydıyla Noter ihtarı çekebilir ve bu ihtar temerrüt ihtarı olarak tahliye davasında kabul görür.. Bu ihtara dayalı tahliye davalarına Sulh hukuk mah. bakar. Kira alacağı bakımından ise bu durumda ayrıca ilamsız takip açmak külfeti vardır ve pratik değildir... Ancak bu yol vardır!!


Diğeri ise, bildiğiniz ve sizin de yazdığınız gibi İcra MÜdürlüğü nezdinde gönderilen 51. örnek Ödeme emridir... (Unutulmamalıdır ki Ödeme Emri de borçluyu temerrüde düşüren bir ihtardan başka bir şey değildir!) Bu tahliye talebi (Sulh Hukuka ek olarak) İcra hakimliğinden de istenebilir.

Sonuç olarak, kafası karışan meslektaşımız yoktur. Sadece olayın doğrusunu belirtmek endişesi vardır...



Mehmet bey, ben ihtar yok derken kastettiğim icra takibi neticesinde tahliye istemi anlamındadır. Sulh Huhuk anlamında değildir.
Elbette ihtarname temerrüt şartları anlamında gereklidir.
Şunuda belirteyim insanın kafasının karışması elbette ki doğruyu aramakla ilgili olmalıdır. Ama unutmayalım ki birden çok yol ve seçenek varken meslek erbabı da olsanız insanın kafasının karışması normaldir. Bu meslektaşlarımın ilgisizliği, bilgizsizliği anlamında bir ifade değildir. Kaldı ki aynı şeyleri hepimizin yaşaması pek muhtemeldir. Düzeltmek istedim. Saygılarımla