Mesajı Okuyun
Old 21-08-2007, 18:00   #3
Jeanne D'arc

 
Varsayılan

İcra memurunun tavrının doğru olduğunu düşünüyorum.

Ödeme emrinin tebliğini gerektiren veya tebliğden etkilenen diğer tüm durumlara/olasılıklara hiç girmeden ilk aklıma gelen; icra vekalet ücreti , ödeme emrinin tebliği ve ödeme zamanına göre muayyenleşecektir. Yani ödeme emrinin tebliğ anına göre, icra vekalet ücretinin tam mı yoksa 3/4 mü olacağı belirlenecektir.

Borçlu haberdar olduğu takip nedeniyle, icra tehditi altında, korkarak gidip dosya borcunu ödemiş olabilir ve ancak kendisine tebliğ edilen ödeme emrinde, ödeme emirinin ve hatta takibin mutlak iptalini gerektiren unsurlar varsa ne olacak? Kanımca takibin iptalini sağlayıp, sebepsiz kalan ödemesi için de iade talep edebilmelidir.

"Borçlu ödeme yaparken dosyaya muttali olmuştur" düşüncesi akla gelebilirse de yasal açıdan bunu demek imkanı yoktur kanımca. Borçlunun takiple ilgili hususları öğrenme anı, ödeme emrinin tebliğidir.

İcra memuruna 3/4'lük vekalet ücretini kabul ettiğinizi, diğer hususlar bakımından ise tebligatın başkaca bir hükmünün olmayacağını söyleseniz tavrını değiştirir mi acaba?

Saygılarımla.