Mesajı Okuyun
Old 14-08-2007, 12:20   #7
Av. Şehper Ferda DEMİREL

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av. eriş
CMK gereği mağdur müdafii olarak girdiğim bir dosyada sanığın vekaletini almam o dosya açısından problem teşkil eder mi? İşin etik tartışmasını bir kenara bırakacak olursak bu durumun kanuni bir engeli var mı?
Daha açıkçası Avukatlık Kanunu m.38/b bendi CMK açısından da bağlayıcı bir hüküm teşkil eder mi? Cezai müyyidesi var mıdır?



Meslektaşım,

İsteğiniz üzerine işin etik tarafını bir yana bıraktım, hatta hukuk boyutunu da bıraktım. Size sadece "mantık" yönüyle dahi bu davranışınızın olanaksızlığını beirtmek isterim.

Düşünün ki mağdur müdafii olarak mağdur adına duruşmalarda (veya hazırlıkta vs) hazır bulundunuz, üç-beş kelime sarfettiniz, mağdura katıldınız, mağduru temsil ettiniz. Sonra sanık size vekaletname vermek istedi, vekaletname aldınız, sonraki duruşmada yer değiştirip, mağduru eski oturduğunuz masada bıraktınız ve sanığın yanında yer aldınız.

Sanığı nasıl savunacaksınız? Mağdur gerçeği söylemiyor dedi diyelim sanık, müvekkilinize nasıl katılacaksınız? Sanık ceza aldı diyelim, kararı temyiz ederken ,bir tarihte mağdur müdafii sıfatıyla zapta geçen kendi sözlerinizi nasıl temyiz edeceksiniz?

Hepsi bir yana, mağdurun yüzüne nasıl bakacaksınız?

Eminim ki bunları yaşamayı ve "mantık çerçevesinde" dahi izah edememeyi, siz de istemezsiniz. Tüm bu olumsuzlukları yaşamamak, dahası "yargılanmamak!" adına, isteğinizin olanaklı olmadığını hatırlatmak istedim.

Saygılarımla...