Mesajı Okuyun
Old 12-12-2003, 15:13   #4
DenizSu

 
Varsayılan

Teşekkür ederim ilginiz için.

Çocuğun okul, bakıcı ve ek yapması gereken bazı etkinlikler (yüzme gibi) belgelenebiliyor. Özel eğitmenler , maalesef belge vermiyor, tanık kullanabilirim.
Burada sorun, çocuğun özel eğitim gereksinimine mahkemeyi ikna etmek. Karşı taraf resmi rapora rağmen yapılanları "fazla, gereksiz, annenin kişisel tercihi" diye red ediyor.
Örneğin özel okula yazdırdım, çünki kalabalık bir sınıfta tamamen yıkılır, kaybolur. Oysa karşı taraf ,"mahalle okulunun ne eksiği var efendim, devletin güzel okulu, denenmiş mi?" iddiasında bulunacak (bekliyorum). Sanki 50 kişilik sınıfta yapılacak deneme cocuğun yıllarına ve telafisi zor veya imkansız birdizi ruhsal, akademik gelişim sorununa yol açmazmış gibi. Sanki bu denenebilir birşeymiş gibi...

Bu noktada çocuğun gelişme hakkını nasıl öne çıkarabilirim, bir sürü laf var söylenen ama yasa veya içtihat bilmiyorum.

İkinci boyut karşı tarafın ödeme gücü var, ama nedense külfet bana yükleniyor (parasal yükler , bence de 1/2 oranında paylaştırılmalı ama...). Karşı tarafın masrafların bana yüklenmesinden dolaylı olarak kazançlı çıktığını dikkate getiremezmiyim (Şu işe bakın, adamı boşadım ama hala ben bakıyorum)? Buna yönelik dayanabileceğim yasa, emsal karar v.b arıyorum.

Teşekkürler