Mesajı Okuyun
Old 09-08-2007, 00:45   #34
calikusu_kamuran

 
Acil

Alıntı:
Yazan ISIL YILMAZ
Bu başlığı yeni fark ettim. Erkekler kadına yönelik tacizi tartışmışlar, başlığı da kadın tacizi davet mi ediyor olmuş. İbrahimbey'in ilk yazısını okuyamadım ( bulamadım ) ama okuyabildiğim yazıları ( tıpkı romantik avukatınkiler gibi ) yeterince çarpıcıydı zaten. İşin içine ( tartışmaya ) kadınlar girince "feminist boyut" diye, kendisini rahatsız ettiği belli olan bir boyut bile keşfetmiş.

Ve sanki kadının cinsel bir nesne olarak gösterilmesine kadınlar karşı çıkmıyormuş gibi ; sanki bu, bu forumda sadece kendisinin aklına gelmiş gibi sorular sormuş. Sanki bir kadın ortada çıplak gezse birilerinin onu taciz etmeye hakkı varmış gibi düşünülmesi ne akla hizmettir, anlayamadım. İyi o zaman, bir kurul oluşturun da taciz edilmesi erkeklerce düşünülmeyen kadın gardobu listesi de çıkarın ! Bu arada biz de çarşaflı kadınlar da tacize uğruyor deyip giyimimizi aklayalım. Yok canım!

Kadın nüfusunun %100ü erkeklerin "beni taciz et tarzı" dediği şekilde giyinse erkekler veya kadınların bunları taciz etmeye hakkı mı var, yani? Erkek cinselliği, etrafa saçılası , istenmediği halde birinin üzerine boca edilesi birşey de tetikleyici mi bekliyor yani? İstiyor , bak göstergesi de kıyafeti işte diyebilir miyiz? Bu giysinin bi amacı var ve ben de kadının bu amaca ulaşmasına hemen yardımcı olayım mı denecek? Bu bir neden-sonuç ilişkisi midir? Kimin nedeni, kimin sonucudur ? Kadının dekolte giyinmesi tacizde hafifletici neden mi ya da ?

Kadın, tacizi önlemek için "Kurul Gardrobu"na uygun mu giyinmeli ; yoksa bedenim benimdir mi demeli ?







Anladım, beden dili kavramını kaldırmak lazımdır.
Artık varsa istek gerçek dil konuşmada özgür olmalıdır.

SAYGILARIMLA...ama niye gerçek dil özgür olamıyor ki bu ülkede.