Mesajı Okuyun
Old 28-07-2007, 13:39   #1
Av.bozkara

 
Varsayılan Hayvan Sürüsünün Ölümü İle Sonuçlanan Trafik Kazası

Sevgili Meslektaşlarım,
Müvekkilim akşam üzeri hayvanlarını otlattıktan sonra evine dönerken karayollarına bağlı yoldan hayvanlarını geçirir, bu esnada yoldan geçen bir araba aşırı hızla geldiği için duramaz ve hayvanlara çarpar, yaklaşık 14 tane küçükbaş hayvanın telef olmasına sebep olur. Bu arada kaza olduğu saatte hava aydınlıktır ve kazanın olduğu yolda araç sahibinin görüş alanı açıktır. Kaza meydana geldiği anda araç sahibi "kaskomun süresi dolmuştu ne yapıcam" diye yakınırken polis ekipleri gelir. Kaza saati tutanağa 21.00 olarak geçirilir ve ayrıca 45 dak.lık süre içerisinde araç sahibi aracını kaskolar. Kazanın telaşesi içerisinde müvekkilim bunu o anda farketmez. Şunu da dipnot olarak belirtmek isterim ki; müvekkiliminin hayvanlarını geçirme imkanına sahip olduğu başka bir yer yoktur. Tüm mahalleli hayvanlarını aynı yerden geçirmektedir.Ayrıca Olay Yeri Tespit Tutanağına göre taraflar %50-%50 kusurlu görülmüştür.

1- Şimdi;kasko yarın öbür gün müvekkilimden rücuen tazminat talep ederse biz kaza anında aracın kaskosuz olduğunu nasıl ispat edebiliriz?Bu tanıkla mümkün müdür?

2- Hayvan ölümü ile sonuçlanan trafik kazaları maddi hasarlı trafik kazası olarak mı görülür? Yoksa ölümlü trafik kazası olarak mı? Maddi hasarlılarda savcılık soruşturma yürütmez.(NOT:bizim dosya karakoldan savcılığa verilmiş.)

3- Ayrıca müvekkil uğradığı zararın tespitini istesin mi mahkemeden? kaskodan alınacak meblağın belirlenmesinde bunun bir yararı olurmu? Ne yapmalıyız?

Herkese İyi Çalışmalar