Mesajı Okuyun
Old 02-11-2003, 13:06   #15
Av. Adil Giray ÇELİK

 
Varsayılan

Alıntı:
Öncelikle şunu belirtmek isterim. Avukat ibaresini alıp kişinin isminin önüne koyması kolay bir olay değildir. dört yıllık uzun ve zorlu bir maratonun(ki çoğu kimse için daha fazla yıl) ötesinde bir yıllık stajdan alınmış bir ünvan. Prof. dan da Dr. dan da Dt. den de bir farkı yok. Kişinin Baro levhasına kayıtlı olduğu andan itibaren öldüğü ana kadar hatta öldükten sonra bile isminin önünde kullanması gerektiğine inandığım bir unvandır. Kullanmak keyfi dahi olmamalıdır.


Değerli meslektaşım Av. Eralp'in yukarıda alınta yaptığım ve alıntının devamındaki görüşlerinin tamamına katılıyorum. Benzer görüşteki meslektaşlarımızın varlığı bize onur ve gurur vermektedir.

Yıne yukarıda belirtilen;

Alıntı:
Kullanmak keyfi dahi olmamalıdır.


Görüşü doğru va haklı bir düşüncedir.

İçinde Sermaye Piyasası Kurulu gibi bazı kuruluşların avukatları katvizitlerinde avukat ibaresini kullanmamaktadırlar. Avukat yerine uzman veya uzman yardımcısı gibi sıfatlar kallanmaktadırlar. Mesleği avukat olan kişinin mesleğini uzman olarak belirtmeinin meslek ahlakına ve onuruna aykırı olduğu gibi Av. Yasası 35. Maddeye de aykırı olduğunu belirtmek ve bu arkadaşlarımızı bir kez daha uyarmak isterim.

Av. Adil Giray Çelik