Mesajı Okuyun
Old 23-10-2003, 17:13   #10
homer

 
Varsayılan

Sevgili seyyah;
Konu dışı olsa da, size aynen katılıyorum. Sayın aristonun tarzı kesinlikle tasvip edilemez. Düşüncelere özgürlük dileyenlerin başkalarına öğretmenlik taslamaları ne kadar garip?
Hukukun temelinde saygı vardır, saygı ve hoşgörü ise otoriter tavırları, ben bilirim edalarını, emreder tonları hoşgörmez. Hukuk saygı ve anlayışın olmadığı yerde devreye girer. Bunu unutmamak gerekir. Herkesin bir saygı ifadesi ile birbirine hitap ettiği ve bilginin paylaşımını önde tuttuğu bir forumda "sayın katılımcı" tarzında resmi, soğuk ve ruhsuz bir ifade ile söze başlamak sözün sonu hakkında zaten fikir vermeye yeter. Birisi bir tartışma açmıştır, sorusu veya fikri yanlış olabilir. Yaftalayıcı, kategorize edici (mesela; avukatların haklarının genişlemesinden korkanlar diyerek) küçümseyici tavırları asla tasvip etmiyorum.
Sevgili aristo Denizli eski baro başkanı hakkında yazılan konuda da öfkesi renklere yansımış, ama olayı değil de hakim ve savcıları itham edici bir cevap yazmıştı. Buna yazdığım cevabı da tam üç kere kendim okuyup göndermekten vazgeçtim. Konunun kişiselleşmesinden çekindim. Ancak sayın aristo'nun tarzının aynen devam ettiğini görüyorum. Önce veya sonra yazılmış olması önemli değil, yazıların tarzını eleştiriyorum.
Sayın aristo;
Acaba dilbilgisi kurallarına göre adınızın başharfini büyük mü yazmalıydım?
Saygılar sunarım.