Mesajı Okuyun
Old 10-07-2007, 15:24   #2
Av. Banu Akyıl

 
Varsayılan

Değerli meslektaşım,

öncelikle işverenin icra takibini şirket merkezinin bulunduğu ilçede açmış olması yetki itirazında bulunma hakkını size verir. zira, genel yeki kuralı, icra takibinin borçlunun ikametgahında açılması gerektiğini öngörmektedir. bu durumda takip borçlusu işçi bir başka ilçede ikamet ettiğine göre takibin de işçinin ikametgahında açılması gerekir. bu anlamda yetki itirazında bulunabilirsiniz.
İş Kanunu 'nun 83. maddesinde hükmü yer almaktadır. buna göre "İşyerinde iş sağlığı ve güvenliği açısından işçinin sağlığını bozacak veya vücut bütünlüğünü tehlikeye sokacak yakın, acil ve hayati bir tehlike ile karşı karşıya kalan işçi, iş sağlığı ve güvenliği kuruluna başvurarak durumun tespit edilmesini ve gerekli tedbirlerin alınmasına karar verilmesini talep edebilir. Kurul aynı gün acilen toplanarak kararını verir ve durumu tutanakla tespit eder. Karar işçiye yazılı olarak bildirilir." ... "Kurulun işçinin talebi yönünde karar vermesi halinde işçi, gerekli iş sağlığı ve güvenliği tedbiri alınıncaya kadar çalışmaktan kaçınabilir."
"İşçinin çalışmaktan kaçındığı dönem içinde ücreti ve diğer hakları saklıdır."
"İş sağlığı ve güvenliği kurulunun kararına ve işçinin talebine rağmen gerekli tedbirin alınmadığı işyerlerinde işçiler altı iş günü içinde, bu Kanunun 24 üncü maddesinin (I) numaralı bendine uygun olarak belirli veya belirsiz süreli hizmet akitlerini derhal feshedebilir." Bu madde hükmü sanırım işinize yarar.