Mesajı Okuyun
Old 03-07-2007, 18:33   #7
Av.Mehmet Saim Dikici

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan korayad
Sayın Tikici,

Anayasa Çalışma Grubunda da benzer bir tartışmayı yaşadık.Viyana'da ikamet eden bir arkadaşımızın viyanalı hocasına Anayasa mahkemesinin Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili kararını sorduğunda o da benzer tepkiyi göstermiş!

Sanırım yabancılar bizi anlamıyorlar..

Hukuktan anlamıyorumdur belki de ama Bankacılık Kanunun ilgili hükümlerinin Türkiye'de bazı sermaye grupların aklı başına gelinceye kadar (belki de milyarlarca yıl sürse de) yürürlükte kalmasını arzu ediyorum.

Saygılarımla

Sayın Korayad,

Tabi ki bir takım temel tepkilerle olaya duygusal bakmak mümkün. Hukukçuların olaylara duygusal yaklaşması pek sıcak karşılanmayabiliyor. Benim de bazen somut olayın koşulları karşısında duygusal tepki verip, hukukun uygulanmasını istemediğim anlar oluyor.

Fakat doğrusu hukuku çiğnememektir. Hukuk, hukuk gibi olmalıdır. Kanun, hukuka uygun olmalıdır. Bunlar bildiğimiz gibi olması gerekenler.

Bu kanunun bu haliyle milyarlarca yıl kalmasını doğru bulmam. Ancak, hortumculara izin verilmesini de kabullenemem. Hortumculuğa neden bataklık kurutulmalıdır. Siyasetçiler bu bataklığın müsebbibidir. Geçmişte banka hortumcuları gelecekte eminim ki başka hortumcular ortaya çıkacaktır. Duble yol, duble konut hortumculuğu gibi...

Biz hukukçular mevcut hukukun kurallarına saygılı olmak ancak olması gerekeni de dile getirmek mesuliyeti taşıyoruz.

Sizi iyi anladığımı sanıyorum, esasen olaylara yaklaşımım sizden çok farklı da değil...

Saygılarımla.