Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

BankacılıkK. MADDE 62

     
 
5411 S.lı Bankacılık Kanunu MADDE 62
Zamanaşımı
Bankalar nezdlerindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayanlar zamanaşımına tabidir.

Zamanaşımına uğrayan her türlü mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklar banka tarafından hak sahibine ulaşılamaması halinde, yapılacak ilanı müteakiben Fona gelir kaydedilir.

Bu maddenin uygulanması ile ilgili usul ve esaslar Kurulca belirlenir.
 1  İçtihat    1 Bilgi    (Madde son güncelleme Av.Nevra Öksüz, 04-11-2009 ) [Bu madde güncel değil mi?]
 
     
[Bu Maddeye Yeni Şerh Ekleyin]
Bu Maddeye İçtihat Girin

BankacılıkK. MADDE 62 İçtihatları

Bankacılık Kanunu diğer kanunlara nazaran özel bir kanun olup, zamanaşımı bakımından da bu durum geçerlidir. Bu nedenle Bankalar nezdindeki her türlü mevduat, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak 10 yıl içinde aranmayanlar zamanaşımına tabidir. Ancak söz konusu alacakların zamanaşımına uğraması için davanın açıldığı tarihte yürürlükte olan 4389 Sayılı Bankalar kanununun 10/4. maddesine göre Bankacılık Düzenleme ve Denetle...
(Şerh No: 3349 - Ekleyen: Av.Mehmet Saim DİKİCİ - Tarih : 13-01-2010)

Bu Maddeye Not Girin

BankacılıkK. MADDE 62 Şerhler, Notlar, Yorumlar

MADDE GEREKÇESİ
Madde 62.- Madde bu Kanun ile yürürlükten kaldırılan 4389 sayılı Bankalar Kanununun 10 uncu maddesinin (4) numaralı fıkrası esas alınarak düzenlenmiştir. Katılım bankalarında zamanaşımına uğrayan katılım fonu, emanet ve alacakların da Fona gelir kaydedileceği hükmüne yer verilmiştir.
(Şerh No: 1929 - Ekleyen: Av.Mehmet Saim DİKİCİ - Tarih : 23-11-2009)

Bu Maddeye Değişiklik Önerisi Girin

BankacılıkK. MADDE 62 Değişiklik Önerileri

Bu Maddeye Çeviri Girin

BankacılıkK. MADDE 62 Yabancı Dil Çevirileri

Bu Maddeye Türkçeleştirme Önerisi Girin

BankacılıkK. MADDE 62 Türkçeleştirme Önerileri

[Bu Maddeye Yeni Şerh Ekleyin]
THS Sunucusu bu sayfayı 0,03946900 saniyede 10 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.