Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

EskiBK. MADDE 525

     
 
818 S.lı Borçlar Kanunu (Eski) MADDE 525
IV:ŞİRKET MUAMELESİNİN İDARESİ
Akit ile veya karar ile münhasıran şerike veya müteaddit şeriklere yahut üçüncü bir şahsa kati surette tevdi edilmiş olmadıkça şirket muamelelerinin idaresi bütün şeriklere aittir. Şirket muamelerinin idaresi şeriklerin cümlesine veyahut bir kaçına tevdi edilmiş ise bunlardan her biri diğerlerinin iştiraki olmaksızın muamele yapabilir. Şu kadar ki; şirket muamelelerini idareye salâhayettar her bir şerik bu muameleye ikmalinden evvel itiraz edebilir. Tehirinde tehlike melhuz değilse şirkete umumi bir vekil nasbı ve alelâde şirket muameleri fevkindeki hukuki tasarrufların yapılması için bütün şeriklerin ittifakı lâzımdır.
 1  İçtihat    1 Bilgi    (Madde son güncelleme Av. Can DOĞANEL, 27-10-2009 ) [Bu madde güncel değil mi?]
 
     
[Bu Maddeye Yeni Şerh Ekleyin]
Bu Maddeye İçtihat Girin

EskiBK. MADDE 525 İçtihatları

Adi şirket tasfiye edilmedikçe ve ortaklardan birisine şirket işlerini idare görevi verildiği yazılı olarak ispatlanamadığı sürece, şirket idaresi işlerinin tüm ortaklara ait olacağı yasa gereğidir. BK.533. madde uyarınca da şirket namına ortaklardan birisinin yaptığı işlem diğer ortakları da bağlayacağından, çekte imzası olmayan diğer ortaklara karşı da takip yapılması mümkündür.
(Şerh No: 4950 - Ekleyen: Av.Mehmet Saim DİKİCİ - Tarih : 23-03-2010)

Bu Maddeye Not Girin

EskiBK. MADDE 525 Şerhler, Notlar, Yorumlar

Borçlar Kanunu Tasarısı m.625 ve Gerekçesi
IV. Ortaklığın yönetimi MADDE 625- Yönetim, sözleşme veya kararla yalnızca bir veya birden çok ortağa ya da üçüncü bir kişiye bırakılmış olmadıkça, bütün ortaklar ortaklığı yönetme hakkına sahiptir. Ortaklık, ortakların tümü veya birkaçı tarafından yönetilmekte ise, bunlardan her biri, diğerleri katılmaksızın işlem yapabilir; ancak ortaklığı yönetmeye yetkili olan her ortak, tamamlanmasından önce işleme itiraz etmek suretiyle, bu işlemin yapılmasını engelleyebilir. Ortaklığa genel yetki...
(Şerh No: 9357 - Ekleyen: Av.Nevra ÖKSÜZ - Tarih : 26-12-2010)

Bu Maddeye Değişiklik Önerisi Girin

EskiBK. MADDE 525 Değişiklik Önerileri

Bu Maddeye Çeviri Girin

EskiBK. MADDE 525 Yabancı Dil Çevirileri

Bu Maddeye Türkçeleştirme Önerisi Girin

EskiBK. MADDE 525 Türkçeleştirme Önerileri

[Bu Maddeye Yeni Şerh Ekleyin]
THS Sunucusu bu sayfayı 0,02662992 saniyede 10 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.