Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

MK. MADDE 806

     
 
4721 S.lı Türk Medeni Kanunu MADDE 806
d. Hakkın kullanılmasının devri
Sözleşmede aksine hüküm yoksa veya durum ve koşullardan hak sahibince şahsen kullanılması gerektiği anlaşılmıyorsa, intifa hakkının kullanılması başkasına devredilebilir.

Bu takdirde malik, haklarını, devralana karşı doğrudan doğruya ileri sürebilir.

Gerekçesi için Bkz.
 1 Bilgi    1  Çeviri    1  Ses Dosyası    (Madde son güncelleme Av.Ufuk Bozoğlu, 05-02-2010 ) [Bu madde güncel değil mi?]
 
     
[Bu Maddeye Yeni Şerh Ekleyin]
Bu Maddeye İçtihat Girin

MK. MADDE 806 İçtihatları

Bu Maddeye Not Girin

MK. MADDE 806 Şerhler, Notlar, Yorumlar

MK. 806 Madde Gerekçesi
Gerekçe; Yürürlükteki Kanunun 730 uncu maddesini karşılamaktadır. Hüküm değişikliği yoktur. Ancak, hükmün daha iyi anlaşılabilmesini sağlamak üzere, yürürlükteki metinde yer alan ve anlam karışıklıklarına yolaçan "zata mahsus olmayan" ibaresi maddeye alınmamıştır. Yürürlükteki metnin bu ibaresi, intifa hakkının kişisel hak olma niteliğiyle bağdaşmamakta ve sanki kişiye bağlı olmayan intifa haklarının var olabileceği gibi yanlış bir düşünceye yol açabilmektedir. Zaten burada düzenlenen husus, ...
(Şerh No: 3860 - Ekleyen: Av.Ufuk BOZOĞLU - Tarih : 05-02-2010)

Bu Maddeye Değişiklik Önerisi Girin

MK. MADDE 806 Değişiklik Önerileri

Bu Maddeye Çeviri Girin

MK. MADDE 806 Yabancı Dil Çevirileri

If there is no any contrary provision in contract or it is not understood from situations and conditions that usufruct is required to be enjoyed individually by right owner, enjoyment of usufruct may be transferred to some other person. In this case, owner, may put forward his or her rights towards transferee directly.
(Şerh No: 14858 - Çeviren: Av.Kadir ORUÇ - Tarih : 07-07-2013)

Bu Maddeye Türkçeleştirme Önerisi Girin

MK. MADDE 806 Türkçeleştirme Önerileri

Bu Maddeye Ses Dosyası Ekleyin

MK. MADDE 806 Ses Dosyaları

Görme engelli meslektaşlarımız için ses dosyası
(Şerh No: 11602 - Ekleyen: Av.Duygu IŞIK BEHREM - Tarih : 10-05-2011)

[Bu Maddeye Yeni Şerh Ekleyin]
THS Sunucusu bu sayfayı 0,04313898 saniyede 10 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.