Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

MK. MADDE 287

     
 
4721 S.lı Türk Medeni Kanunu MADDE 287
II. İspat
1. Evlilik içinde ana rahmine düşme
Çocuk evlilik içinde ana rahmine düşmüşse davacı, kocanın baba olmadığını ispat etmek zorundadır.

Evlenmeden başlayarak en az yüzseksen gün geçtikten sonra ve evliliğin sona ermesinden başlayarak en fazla üçyüz gün içinde doğan çocuk evlilik içinde ana rahmine düşmüş sayılır.

Gerekçesi için Bkz.
 1 Bilgi    1  Çeviri    1  Ses Dosyası    (Madde son güncelleme Av.Ufuk Bozoğlu, 30-12-2009 ) [Bu madde güncel değil mi?]
 
     
[Bu Maddeye Yeni Şerh Ekleyin]
Bu Maddeye İçtihat Girin

MK. MADDE 287 İçtihatları

Bu Maddeye Not Girin

MK. MADDE 287 Şerhler, Notlar, Yorumlar

Gerekçe; Yürürlükteki Kanunun 243 üncü maddesini karşılamaktadır. Madde, yürürlükteki metne göre farklı bir ilke getirmemekle birlikte, evlilik içinde ana rahmine düşen çocuğun soybağının reddinde kanıtlama yükünü, daha kapsamlı olarak ve açık ifadelerle düzenlemektedir. Hüküm kaynak Kanunda 1976 yılında yapılan değişiklik (m.256a) izlenmek suretiyle kaleme alınmıştır. Birinci fıkra, çocuğun evlilik içinde doğmuş olması hâlinde kanıtlama zorunluluğunun davacıya ait olduğunu ve bu kanıtlama...
(Şerh No: 471 - Ekleyen: Av.Ufuk BOZOĞLU - Tarih : 03-11-2009)

Bu Maddeye Değişiklik Önerisi Girin

MK. MADDE 287 Değişiklik Önerileri

Bu Maddeye Çeviri Girin

MK. MADDE 287 Yabancı Dil Çevirileri

If child has been conceived within marriage, the plaintiff must prove that the husband has not been father. Child is deemed conceived within marriage who born after at least one hundred and eighty days elapsed commencing from getting married and within at the latest three hundred days commencing from dissolution of marriage.
(Şerh No: 12663 - Çeviren: Av.Kadir ORUÇ - Tarih : 25-12-2011)

Bu Maddeye Türkçeleştirme Önerisi Girin

MK. MADDE 287 Türkçeleştirme Önerileri

Bu Maddeye Ses Dosyası Ekleyin

MK. MADDE 287 Ses Dosyaları

Görme engelli meslektaşlarımız için ses dosyası
(Şerh No: 7196 - Ekleyen: Av.Nur Hayat BURAN - Tarih : 22-09-2010)

[Bu Maddeye Yeni Şerh Ekleyin]
THS Sunucusu bu sayfayı 0,04000902 saniyede 10 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.